Daar stonden ze dan te shinen: de jongens en meiden van groep 8 van basisschool De Veste uit Waspik. Drie keer mochten ze de eindmusical ‘Alle remmen los’ opvoeren in Den Bolder, waarbij de klapper tot het laatst bewaard werd. Met luid applaus nemen de achtste groepers afscheid van hun basisschool en waaien ze uit naar de middelbare scholen in de regio.

Juf Fleur en meneer Thijs hadden er weer werk van gemaakt. De musical ‘Alle remmen los’ van Benny Vreden werd door de juf op maat bijgeschaafd zodat iedereen een passende rol kreeg. Dat in combinatie met een mooi decor zorgde voor enthousiaste acteurs en een nog enthousiaster publiek.

In ‘Alle remmen los’ maakte groep 8 van De Veste een onvergetelijke reis. Waar de passagiers allemaal dachten naar zonnige bestemmingen te gaan, bleken meneer Van Dalen (met zijn mysterieuze koffertje), Job en Tess iets anders in gedachten te hebben. Een huwelijksreis in Parijs, zonnen in Italië of chillen op de Malediven: het bleek anders uit te pakken voor de kleurrijke karakters in de bus. Aan het eind van het verhaal bleken de passagiers allemaal oud-klasgenoten van elkaar te zijn.

Het publiek in Den Bolder genoot zienderogen van het spektakel. De leerlingen gaven alles met mooi acteerwerk en prachtige zangpartijen als resultaat. Na afloop volgde er een afsluitend feest voor de leerlingen bij Brasserie bij 8. Het zit er op voor de Waspikse groep 8: op naar de middelbare! Maar eerst genieten van zes weken zomervakantie.

Foto’s van Sam Bakx Photography