Burgemeester Sacha Ausems heeft dinsdag 2 juli het startsein gegeven voor de ‘Waalwijkse Zomerweken’. Voor de thuisblijvers onder ons organiseren Huis van Waalwijk, NUT Langstraat en Go Waalwijk in juli en augustus elke dinsdag- en woensdagochtend hele uiteenlopende activiteiten, voor elk wat wils.

Wij laten u niet thuis op de bank zitten, maar gaan deze zomer samen met u iets doen. We gaan met elkaar Brabant verkennen. Wij gaan avonturen beleven, andere mensen ontmoeten en met verhalen thuiskomen.

In de maanden juli en augustus wordt er elke dinsdagochtend een lezing gegeven over diverse onderwerpen zoals het ontstaan van het natuurlijke Brabant, de Zuiderwaterlinie, het begin van onze democratie, de geschiedenis van de Brabantse architectuur, wat is filosoferen, de kunst en het plezier van het kijken naar kunst.

Maar er zijn niet alleen lezingen. We gaan ook lekker bewegen. Op de woensdagochtenden in het Stadspark achter het Huis van Waalwijk of bij slecht weer in de Raadzaal kunt u meedoen met yoga, tai chi en qigong, dansen en vrij bewegen. Alles onder begeleiding van professionele docenten.

En tenslotte zijn er nog rondleidingen in de St. Jan de Doper en in het Huis van Waalwijk.

De activiteiten staan open voor alle inwoners van de Waalwijk en omstreken. De informatie verschijnt op www.huisvanwaalwijk.nl. Daar kunt u zich ook opgeven.