Op donderdag 20 juni stond voor de selectievoetballers van RWB met een bijeenkomst de aftrap van het nieuwe seizoen 2024/2025 op het programma. Door de verloren finale van de nacompetitie speelt RWB-1 in seizoen 2024/2025 wederom in de KNVB 4e klasse die er kwalitatief een stuk sterker uit gaat zien.

Met de versterkte degradatieregeling komen er vanuit de 3e klasse meer ploegen terug naar de 4e klasse. Daarnaast zorgt de versterkte degradatieregeling, die doorgevoerd wordt om in het zaterdagvoetbal een 5e klasse te creëren, ervoor dat de 4e klasse een forse kwaliteitsimpuls krijgt. Inmiddels heeft de selectie van RWB Waalwijk nu twee seizoenen gespeeld op de zaterdag. In de vereniging is langzaam iedereen gewend dat de selectie op zaterdag voetbalt waarbij meespeelt dat dit niet geheel zonder succes is. RWB-JO19-1 speelt prima mee in de 1e klasse en RWB-2 is gedegradeerd naar de 2e klasse nadat het in seizoen 2022/2023 kampioen werd in die klasse. RWB-1 werd in beide seizoenen tweede in de competitie en haalde beide keren een Periodekampioenschap binnen. Beide keren lukte het echter niet om promotie af te dwingen.

Nieuwe spelers voor het selectie seizoen 2024-2025

Nieuwe spelers voor het selectie seizoen 2024-2025

Nieuwe spelers

De selectiebijeenkomst was voornamelijk gericht op het nieuwe seizoen. Zowel Alfons van der Pluijm (RWB-1), Marco Damen (RWB-2) als Marco van Turenhout (RWB JO19-1) vertelden aan de groep wat de plannen en doelstellingen zijn voor het nieuwe seizoen. Wat spelers betreft zit de selectie bij aanvang van het seizoen ruim in zijn jasje. Hiervoor zijn twee redenen aan te wijzen; het doorschuiven van spelers van JO19 die de overstap maken naar de senioren en het feit dat 7 spelers vanuit omliggende verenigingen zich over hebben laten overschrijven naar RWB. De nieuwe gezichten in de RWB-selectie zijn voor JO19 Quin van der Pluijm en Kick Timmermans, die beide over komen van WSC. Nieuw bij de senioren zijn Sander Richt (NEO’25), Tim Merkx, Daan de Koster (WSC), Toby Netten (Blauw Wit) en Justin Jongeren (Berkdijk). Zaterdag 10 augustus wordt er weer voor de eerste keer getraind, dan staat er om 10.30 uur een trainingscessie op het programma en wordt er na de lunch om 13.00 uur gestart met de tweede training. Na een aantal oefenwedstrijden staat op 23 en 24 augustus met de Waalwijk Cup 2024 een aantal mooie voetbaldagen op het programma. Dit jaar zal buurman NEO’25 de organisatie verzorgen. De Waalwijk Cup voor JO19-1 wordt gespeeld op zaterdag 17 augustus bij WSC.