Ruim 150 leerlingen van MET Praktijkonderwijs in Waalwijk krijgen een zomerboodschappenpakket mee naar huis. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de school, het jeugdeducatiefonds en de Albert Heijn in Kaatsheuvel.

Zomerboodschappenpakket samenstellen

MET Praktijkonderwijs biedt hun leerlingen, dankzij de subsidie van het jeugdeducatiefonds, in de vorm van gratis broodjes en schoolfruit, sinds dit schooljaar dagelijks ontbijt en lunch aan. De leerlingen krijgen in de zomervakantie natuurlijk geen ontbijtje en lunch op school, maar de subsidie loopt wel door. Hoe gaan we dit oplossen? Vanuit collega’s kwam het initiatief om vanuit deze regeling het zomerboodschappenpakket samen te stellen en deze uit te delen aan de leerlingen binnen de school.

Samenwerking Albert Heijn Kaatsheuvel

Onze grote dank gaat naar de Albert Heijn die open stond om samen te werken om zo een mooi gebaar te maken richting de leerlingen en hun gezinnen. De leerlingen van MET Praktijkonderwijs hebben super goed en hard samengewerkt om de kratten te vullen bij Albert Heijn om ze vervolgens uit te kunnen delen aan hun medeleerlingen.

Pakketten over?

Na het uitdelen waren er nog zomerpakketten over. Wat gingen we hier meedoen? De leerlingen hebben in samenspraak met de docenten ervoor gekozen om deze naar de voedselbank in Waalwijk te brengen. Het gesprek tussen de leerlingen en de docenten hierover en wat dit voor mensen betekent was indrukwekkend. Zo indrukwekkend dat de leerlingen met liefde alle zware pakketten naar de voedselbank gesjouwd hebben.