De vijfde editie in het centrum van Waalwijk was ook dit jaar een gezellige mix van muziek, dans, theater en cultuur. Met een lekker festivaltemperatuurtje was het aangenaam verpozen voor de hele familie.

Het festival kwam om 11.00 uur wat aarzelend op gang. De Passie van de Langstraat had een speciaal programma rond het festival gemaakt dat zeker veel meer publiek had verdiend. Maar hoe meer de tien podia tot leven kwamen, hoe meer bezoekers het festivalterrein wisten te vinden. Langstraat Media verzorgde de hele dag een live-programma vanaf het festivalterrein.

CatWolk

Een prachtige rode loper door het centrum nam de bezoekers als vanzelf mee. En als daarvan de bedoeling niet meteen duidelijk was, waren er wel de P.R.E.T.-conducteurs, de Burberries, acrobaten van Fontys circusacts of een onverstaanbare Turkse schoenpoetser die de mensen meenamen. En dit met succes. Zo was vrijwilliger René van Boxtel erg tevreden dat bijna 1.300 mensen het Schoenenkwartier bezocht hadden dat die dag – zoals het hele festival - gratis toegankelijk was. Op het Raadhuisplein was het de hele dag een drukte van belang rond het speciale podium in het kader van het Slavernij verleden. En in de Stationsstraat lokten leerlingen van de middelbare scholen in De Langstraat de mensen het centrum in met heel gevarieerde muziek, waaronder enkele mooie pareltjes.

Muziek

Die variëteiten in muziek waren ook opvallend aanwezig op de podia in de Stadstuin. “Jullie hebben echt een heel mooie selectie gemaakt. Er is hier werkelijk voor elk wat wils”, gaven nogal wat bezoekers aan. Van heerlijke luistermuziek tot echte meezingers en meeswingers. Volgens festival-coördinator Alfred van de Pas was daar ook op ingezet: “We hebben gezocht naar een mooie combi van professionals en amateurs en dat lijkt goed gelukt. Er zijn ook beduidend meer bezoekers ten op zicht van het vorig jaar!” Met meer dan 35 optredens – uitstekend begeleid door de technici van Fabulous Rental – hadden de bezoekers echt wat te kiezen.

Kunst en cultuur

Op het festivalterrein en in het Huis van Waalwijk waren diverse exposities te bewonderen. Bij Heemkundekring De Erstelinghe hadden ze niet verwacht dat er zoveel belangstelling zou zijn voor de miniatuurkermis en de vaandels. “We hebben zelf veel uitgezocht over die vaandels, maar er was hier net een bezoeker die er nog veel meer van wist, zoals de 400 steekjes die nodig zijn voor een embleem.” Het steegje langs het oude Raadhuis was prachtig versierd door Zorgatelier De Polder die ook zorgden voor een gewaagd stukje erotische kunst. De ‘wolken’ van de Bieb in de Stadstuin trokken de aandacht evenals de groeiende krijttekening en er werd een lamp van petflessen voor de kroonluchter van Waalwijk bij elkaar gefietst.

Heel jammer was het, dat Pluvius het nodig vond om het afsluitende Social Diner te verstoren. Gezellig lang natafelen zoals het vorig jaar viel letterlijk in het water.

Foto's door Pien Boelen Waalwijk4you.

Bekijk hier een compilatiefilm van Waalwijk4you.