Dankzij het aangenomen voorstel van de lokale VVD en Lokaal Belang afgelopen donderdag blijft de grootte van Cruyff Court behouden. In het oorspronkelijke voorstel wat voorlag zou het veld kleiner worden om ook plek te maken voor andere sportvoorzieningen. Maar dankzij een petitie van voetballende jongeren, het voorstel van de twee partijen en brede steun in de raad blijft het veld behouden. Ook komt er ruimte voor een klein basketbalveld, een sportcontainer om spullen op te slaan en het calisthenicspark wordt verplaatst naar Sprang-Capelle of Waspik.

Twee jaar geleden spraken een aantal jongeren de gemeenteraad van Waalwijk toe met de boodschap dat het Cruyff Court aan noodzakelijke renovatie toe was. Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover: de gemeenteraad besprak een voorstel van het college om dit te gaan regelen. In het oorspronkelijke voorstel van het college zou het Cruyff Court kleiner worden om ruimte te maken voor klein basketbalveld, een sportcontainer om spullen op te slaan en een calisthenicspark. Naar aanleiding van dit voorstel werd de gemeenteraad een petitie aangeboden door een van de bezorgde voetballende jongeren met als doel om de grootte van het Cruyff Court te behouden. De drukte op het grote veld is nu al enorm en het zou alleen maar krapper worden voor voetballers als het kleiner zou worden.

Sportieve uitstraling

Naar aanleiding van deze zorgen dienden Lokaal Belang en de lokale VVD afgelopen donderdag een wijzigingsvoorstel in om de grootte van het veld te behouden. “Waalwijk is namelijk een echte voetbalstad. En we zijn nog een van de weinigen in Nederland met een groot Cruyff Court. En dat ook nog eens op een steenworp afstand van het RKC stadion. Dit moeten we zo houden”, stelt VVD-raadslid Milos Boksan. Lokaal Belang fractievoorzitter Maud Veraa deelt dit: “Deze unieke omvang draagt bij aan de bovenlokale uitstraling van Waalwijk als een prominente voetbalgemeente.”

Met dit voorstel tonen de lokale VVD en Lokaal Belang hun inzet voor de sporters in Waalwijk. Door het Cruyff Court te renoveren en de huidige omvang te behouden, wordt niet alleen tegemoetgekomen aan de wensen en zorgen van de gebruikers, maar wordt ook de sportieve uitstraling van de gemeente versterkt. Het vervallen van het calisthenicspark in dit voorstel betekent overigens niet einde oefening voor het park zelf. In het voorstel van de partijen wordt het college gevraagd om op zoek te gaan naar een andere locatie voor het park. “Bij voorkeur in Sprang-Capelle of Waspik, gezien deze sportvoorziening in de dorpskernen niet of nauwelijks aanwezig zijn”, stellen de partijen.

Het voorstel is met een ruime meerderheid aangenomen in de gemeenteraad. Dankzij het voorstel van de partijen blijft de grootte van het Cruyff Court behouden, komt er ruimte voor een klein basketbalveld, een sportcontainer om spullen op te slaan en wordt het calisthenicspark verplaatst naar Sprang-Capelle of Waspik.