Armoede is een schrijnend probleem dat diep geworteld is in onze maatschappij. Gelukkig zijn er initiatieven die zich inzetten om het leven van mensen in armoede te verzachten. Een van die initiatieven is Quiet Waalwijk, een organisatie die verhalen vertelt, verlichting biedt en verbinding creëert.

Stille armoede in Waalwijk

Wist je dat maar liefst 1.500 huishoudens in Waalwijk onder de laagste inkomensgrens leven? En dat 1 op de 10 kinderen in onze gemeente opgroeit in armoede? Deze cijfers zijn schokkend en laten zien dat armoede een realiteit is voor velen. Maar gelukkig hoeven we ons daar niet bij neer te leggen.

Quiet Waalwijk: Verzachten, versterken en vertellen

Quiet Waalwijk is een recent opgerichte organisatie die zich inzet voor mensen in stille armoede. Onze missie? Het leven van deze mensen verzachten en versterken. Dit doen we vanuit twee belangrijke uitgangspunten: vertrouwen en verbinden. Geen eindeloze bewijslast, maar een warme handreiking naar degenen die het nodig hebben. Quiet Waalwijk vertelt open en eerlijk over stille armoede en de mensen die daarin leven. Want armoede is niet altijd zichtbaar, maar wel aanwezig. Door verhalen te delen, willen we bewustzijn vergroten en samenwerken aan een inclusievere samenleving.

Geluksmomentjes voor Quiet-members

Quiet Waalwijk biedt haar members regelmatig – zonder tegenprestatie – een geluksmomentje. Lokale ondernemers en sponsoren stellen diensten, producten of leuke uitjes beschikbaar. Denk aan een gratis fietsreparatie, kaartjes voor een evenement of een gezellig etentje. Dankzij het digitale deelplatform worden deze geluksmomentjes efficiënt en eerlijk verdeeld.

Uit het isolement

Armoede gaat verder dan financiële tekorten. Het kan leiden tot sociaal isolement, waarbij mensen zich buitengesloten voelen en hun talenten niet kunnen ontwikkelen. Quiet Waalwijk doorbreekt dit isolement door mensen de ruimte te geven om te groeien. Een wekelijkse inloopochtend en andere leuke bijeenkomsten zorgen ervoor dat er weer ruimte ontstaat in hun hoofd en ze zich gelukkiger en zelfverzekerder voelen en daarmee hun talenten weer kunnen benutten.

Samen sterk tegen armoede

Laten we samen sterk staan tegen armoede en solidariteit bevorderen. Iedereen verdient een beetje geluk, ongeacht hun financiële situatie. Heb je het ook niet breed en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan maken we graag kennis met je. Quiet Waalwijk staat voor je klaar.

Voor meer informatie en contact: www.Quiet.nl/Quiet-Waalwijk