Nadat we het vorige weekend al heel wat extra exposities hadden, komt er tijdens het Halve Zolen Festival nog wat bij. In de hal komen gedichten en keramieken potjes, gemaakt door kinderen uit groep 8 van de OBS Van der Heijden uit Zanddonk. De normale en extra exposities van het Nationaal Atelierweekend zijn ook komend weekend nog te zien. Een installatie van Mathijs Leewis wordt dit weekend in werking gesteld.

Van enkele kunstenaars die normaal binnen exposeren, is tijdens het Halve Zolen Festival ook werk buiten te zien. Martin Peulen stelt tegen de achterkant van het Schoenenkwartier 10 schilderijen tentoon. Niek Adriaansen, Denise van Dijk en Dena van Emmerik zijn ook met werk te zien langs de rode loper.

Jozef en Marian Mahieu exposeren ook dit weekend nog werk in de binnentuin. Een van de gedichten dat daar te lezen is, gaat over Zus Leenheers, de laatste uitbater van Café Centraal in Besoijen. Wie kent haar niet in Waalwijk, al is het maar van horen zeggen. De uitbaatster van Café Centraal in Besoyen die onlangs overleed. Zus Leenheers. Ze is een icoon van echtheid, doe maar gewoon en zeg maar wat je vindt. En toch warrelen er nog wat mysteriën rond het verlaten café dat momenteel wordt opgeknapt. Marian Mahieu Stokwielder sprak de oude Toon en schreef een gedicht, de zussen van Zus en de pijn van een levend café dat voorbij is.

Maar ook binnen in het Huis van Waalwijk is van alles te zien. Voor Ron Beumer is het alweer het laatste weekend dat hij in het Huis van Waalwijk exposeert. Er zal ook binnen nog werk te zien zijn van Niek Adriaansen, Rob Knoppert, Marian Mahieu, Martin Peulen en Jozef Mahieu.

Nieuw en exclusief voor het Halve Zolen Festival zijn de gedichten en het keramisch werk van de leerlingen van de OBS Van der Heijden. Onder leiding van Petra Downs zijn zij aan de slag gegaan met een project over de dichter en filosoof Rumi. Deze tentoonstelling is een onderdeel van het project ‘Zijderoute naar Waalwijk’. In een kunstboom komen linnen tasjes te hangen waarop de gedichten staan. De leerlingen zullen om 14.00 uur ook hun gedicht voorlezen voor het publiek. Behalve binnen zullen ook tasjes met gedichten in de Stadstuin in de bomen gehangen worden.

De installatie van Mathijs Leewis, welke al een tijdje in het bezit is van het Huis van Waalwijk, is vanaf zaterdag 29 juni te beleven. Mathijs heeft daarvoor een kamertje boven ingericht op een manier waardoor je optimaal het werk kan beleven. De installatie blijft in de toekomst te ervaren voor bezoekers van het Huis van Waalwijk. De openingstijden tijdens het Halve Zolen Festival wijken enigszins af. We zijn dan open op zaterdag van 13.00-17.00 uur en op zondag van 11.00-17.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis.