Jaarlijks betreden de schoolverlaters van MET Praktijkonderwijs Waalwijk de rode loper om hun diploma in ontvangst te nemen. Dit jaar, in tegenstelling tot afgelopen jaren, waren de weergoden hen gunstig gezind. Allerhande voertuigen waren door de leerlingen geregeld om op een originele en geheel in eigen stijl in de stoet mee te rijden. Met deze prachtige entree, werd door teamleider J. Wagemakers het portier geopend en door teamleider K. Dekkers werden ze ludiek en persoonlijk welkom geheten. De leerlingen zagen er tot in de puntjes verzorgd uit voor hun moment!

En dan het moment….. de rode loper. Voor de één reuze spannend, voor de ander onwennig en voor weer een ander hét moment waar al weken naar uitgekeken werd. Alle 39 schoolverlaters hebben hun officieel erkende PrO (praktijkonderwijs) -diploma in ontvangst mogen nemen. Hiermee kan MET Praktijkonderwijs Waalwijk pronken met de titel '100% geslaagd'! Naast leerlingen, ouders en andere familieleden, stagebedrijven en andere betrokkenen, waren ook de personeelsleden van MET Praktijkonderwijs zichtbaar trots.

Sinds 4 jaar heeft het PrO-diploma een officiële status in ons land. Naast het PrO-diploma zijn door MET ook door het werkveld erkende branchecertificaten en praktijkverklaringen uitgereikt. Dit vergroot de kansen voor de jongeren enorm voor de leerlingen die uitstromen naar werk. Daarnaast verlaat de helft van de leerlingen de school met ook nog een entree-diploma, wat toegang geeft tot een MBO niveau 2 opleiding. “Dit zijn de doeners, de harde werkers, de doorzetters, de loyale medewerkers, kortom de jongeren met een geweldig toekomstperspectief”, aldus de trotse directeur Lian van Erp. “Dit is de kracht van Praktijkonderwijs!”

Foto’s: Peggy Govers en Miranda de Jong