Het bestuur van Groenlinksaf heeft een opvolger voor de vertrekkende wethouder Dilek Odabasi. De opvolger is Sjors Slaats. Hij wordt ter benoeming tot wethouder voorgedragen aan de Waalwijkse gemeenteraad.

Evenals de vertrekkende wethouder is Sjors Slaats sterk verbonden met Waalwijk. Zijn leven lang woont hij in Waalwijk, inmiddels met zijn gezin.

Sjors Slaats heeft stevige politieke en bestuurlijke ervaring. Om te beginnen de politieke ervaring: Hij was lid van de Waalwijkse gemeenteraad van 2014 tot 2022. In de laatste raadsperiode (2018 – 2022) was hij ook fractievoorzitter voor GroenLinksaf. Daarnaast was hij ook één van de vicevoorzitters van de gemeenteraad. Tenslotte was Sjors Slaats betrokken bij de totstandkoming van het huidige coalitieakkoord.

Dan de bestuurlijke kennis en ervaring: Sjors is afgestudeerd bestuurskundige en werkte de afgelopen jaren als (strategisch) beleidsadviseur bij Waterschap Brabantse Delta.

GroenLinksaf kiest hiermee voor een wethouder met veel politieke en bestuurlijke kennis en ervaring en die op – en – top Waalwijker is.

Het bestuur van GroenLinksaf is verheugd dat er met deze wethouder een waardige opvolger is gevonden voor Dilek Odabasi.