Na het eerdere succes, willen wij dit jaar weer op de eerste zaterdagen van de maand een Open Poort Dag organiseren. Deze activiteit vindt plaats bij Volkstuinvereniging 't Veldje in Sprang-Capelle aan de verlengde Jacob Marisstraat (via zandpad) om de buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis te laten maken van wat wij zoal doen op onze volkstuin.

Wij zijn een actieve vereniging met 37 leden die allen veel plezier beleven aan het werken op hun perceel. Zij huren dit voor de periode van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De percelen variëren in grootte. Meestal wordt er groente gekweekt, maar ook wel bloemen. Hier een daar loopt een koppel kippen.

Volkstuinvereniging ’t Veldje is ook een sociale vereniging. We hebben een ‘clubhuis’, we noemen dat ons Praathuis, waar altijd wel wat te drinken is. Koffie en thee wordt door de vereniging gefaciliteerd. Twee keer per jaar houden we een zogenaamde 'Klusdag' waar zoveel mogelijk tuinders meewerken aan het onderhoud van het hele complex. Dat is een van de redenen waarom het er allemaal zo netjes uitziet. Naast het actieve bestuur van de vereniging is er ook een team vrijwilligers dat vaak op het complex te vinden is en die allerlei onderhoudsklussen verzorgen. Zo is er het afgelopen jaar een heus toilet gerealiseerd en dit jaar staat een nieuw dak van ons Praathuis op de planning.

De tuinders die aanwezig zijn, stellen hun tuin open voor u voor vraag en antwoord. Voor de kinderen is er ook iets leuk te doen met een kleurplaat en kleurstiften. Natuurlijk zijn er ook wat versnaperingen in de vorm van koffie, thee en ranja met iets van gebak gemaakt met spullen uit de tuin.

Voor nadere informatie kunt u alvast een blik werpen op onze website: www.volkstuinvereniginghetveldje.nl

Data voor deze Open Poort Dagen:

Zaterdag 6 juli

Zaterdag 3 augustus

Zaterdag 7 september

U bent tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom!

Het Bestuur van Volkstuinvereniging 't Veldje