De Wollukse Kwis 2024 werd een succes met een sterke winnaar en een mooi feest tijdens de prijsuitreiking op de Markt. Over twee jaar staat de vijfde editie van de kwis op het programma.

Team Alles Zoeken en Gebruiken is uitgeroepen tot winnaar van de Wollukse Kwis 2024. Het winnende team mocht zaterdagavond tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de Markt de wisseltrofee, ontworpen en gemaakt door Nadia Gonegai, in ontvangst nemen uit handen van kwis-voorzitter Inge Kleijngeld.

Met 'Alles Zoeken en Gebruiken' kreeg de vierde editie van de Wollukse Kwis een waardige winnaar die op alle fronten goed scoorde. Eerdere winnaars waren de Barry’s (twee keer) en team Pulles en Pulles, dat dit jaar net buiten de prijzen viel. De tweede plaats was weggelegd voor Dreuggoed en de derde prijs ging naar team Wijckers. Het puntenverschil tussen de nummers twee en drie was minimaal. De winnaar kreeg ook nog een cheque van duizend euro, te schenken aan een goed doel. 'Alles Zoeken en Gebruiken' koos daarbij voor scouting AZG. Als laatste eindigde 'Ons Moeder Zeej Nog'. De hekkensluiter verdiende daarmee een portie bitterballen.

De prijsuitreiking van de kwis zorgde voor een bomvolle Markt.

De prijsuitreiking van de kwis zorgde voor een bomvolle Markt.

Veel sfeer

De prijsuitreiking mondde uit in een echt feest met groot enthousiasme en veel sfeer. Er kwam ook flink wat volk op af. De zangers Jordy van den Boer en Frank Smeekens en DJ Calvin Rigter zorgden ervoor dat de sfeer er goed in bleef. Traditiegetrouw trad team De Mierenhoop (familie Van Mierlo) op met het Wolluks Volkslied. Dat is toch altijd weer een smaakmaker. Volgens voorzitter Inge Kleijngeld zorgt de Wollukse Kwis voor verbinding, sfeer en reuring. “Dat hebben we ook altijd voor ogen gehad en we zijn blij dat weer daarin geslaagd zijn.” Ze benadrukte ook het belang van de sponsors en vrijwilligers. “Zonder hen kunnen we niets.”

Voorzitter Inge Kleijngeld doet tijdelijk een stap terug, omdat ze over twee jaar graag zelf een keer mee wil doen. Kerensa de Vaan neemt haar taken over. De prijsuitreiking werd georganiseerd in nauwe samenwerking met centrummanagement Welkom in Waalwijk.