Vorig jaar viel het optreden een beetje in het water. Een enorme regenbui gooide roet in het eten. Dit jaar is er een herkansing voor de beste bluesband uit de wijde omgeving. The Mission Bluesband treedt zondag 9 juni op bij het Parkpaviljoen.

The Mission Blues Band gaat al decennia terug. De band is ontstaan zoals wel vaker gebeurt: een stel vrienden die op de middelbare school besluiten een band te vormen en daarmee de blues en boogie in ere willen houden. Na jaren overal opgetreden te hebben, ook vaak in het buitenland, is op een gegeven moment de rust erin gekomen. Gitarist Ron van Beijnen: “Iedereen had zijn eigen bezigheden en we hadden het ook allemaal wel gezien.”

Na de vraag een keer te komen spelen op een 25-jarige bruiloft kwam the spirit toch weer terug en speelt The Mission BB zo af en toe weer live. Veelal wordt er op het podium beslist hoe lang een nummer duurt, wie de solo's pakt en waar het heen gaat.

The Mission B.B. anno 2024 bestaat uit Ron van Liempde op drums, Jaap Dörr bas, Ron van Beijnen op gitaar, toetsen Richard van den Dool en zang Ruud Junggeburth. De band heeft zin in het optreden bij het Parkpaviljoen. Van Beijnen: “Mooi moment voor boogietime, zo midden in de lente!”. Het terrasoptreden begint om 15.00 uur, toegang uiteraard gratis.