Tijdens de verkeerslessen op cbs De Brug in Waspik is er altijd veel aandacht voor de verkeersveiligheid. Wie kan ik zien? Wie ziet mij? De dode hoek bij vrachtwagens is een onderwerp dat jaarlijks wel besproken wordt in de bovenbouw. Maar elke twee jaar organiseert de verkeerscommissie, in samenwerking met Faro BV en chauffeur Hans ook een echte praktijkles.

Het plein bij de Diepenbrockstraat in Waspik wordt dan omgetoverd in een praktijklocatie voor de dode hoek. Dit jaar had Hans wel een indrukwekkend grote vrachtwagencombinatie mee. De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 gingen in kleine groepen naar het pleintje. Daar kregen ze nog een keer de theorie uitgelegd over de dode hoek. Geweldig hoeveel ze al uit de lessen in de klas hadden opgestoken en zelf konden vertellen. Maar nu mochten ze het ook in de praktijk gaan bekijken en op de bestuurdersstoel gaan zitten.

Want wat zie je nu echt als je zo hoog op de bestuurdersstoel zit? Lukt het om de verkeerspionnen, die op verschillende plekken op de grond naast de vrachtwagen zijn geplaatst, te zien? Of je klasgenoten als ze om de wagen heen lopen? Waar zie je ze wel en waar niet? Het zelf ervaren maakte veel indruk op de leerlingen. De dode hoek was veel groter dan ze eigenlijk dachten. Geen vraag was te gek voor Hans en hij nam ook echt de tijd om alles te beantwoorden. Soms met een grapje, zoals de luchtbeddenvulling als lading vandaag.

Het was een bijzonder geslaagde ochtend. Namens cbs De Brug, veel dank aan Hans en Faro voor deze waardevolle ervaring voor onze leerlingen!