TOON | Centrum voor leven met en na kanker organiseert in het kader van het 20-jarig jubileum een symposium met als onderwerp Stress en Veerkracht. Het symposium op woensdagavond 19 juni is voor iedereen die meer wil weten over de invloed van stress op je leven en hoe je stress kunt verminderen en veerkracht kunt versterken.

Iedereen heeft weleens stress. Wanneer je maar even stress hebt, dan is dat niet erg; het kan je zelfs helpen in bepaalde situaties. Maar wanneer je een langere tijd stress hebt of de stress heel heftig is, dan is dat niet gezond. Stress kan ook zorgen voor andere klachten als slapeloosheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. Dan is het belangrijk om iets te doen om deze stress te verminderen.

Veerkracht is je vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Wanneer je ziek bent of er gebeurt iets anders naars of verdrietigs, dan kun je je daardoor flink beroerd voelen. En dat is eigenlijk ook heel normaal. Het voelen en accepteren van je emoties is het begin van veerkracht. Veerkracht zorgt ervoor dat je er weer bovenop komt, wat er ook gebeurt is. In het symposium gaan we verder in op wat veerkracht is en hoe je dit kunt versterken.

Het symposium vindt plaats op woensdagavond 19 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur in het RKC Waalwijk – Mandemakers Voetbalstadion. Ontvangst is vanaf 18.30 uur. Na afloop is er nog tijd om even na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Sprekers deze avond zijn Michiel Soeters en Jeroen Martijn Plette.

Iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwerp stress en veerkracht en er graag meer over wil weten is van harte welkom. Graag wel vooraf even aanmelden zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan door te bellen naar 0416 – 652734 of info@thhw.nl

TOON | Centrum voor leven met en na kanker

Jan de Rooystraat 15

5141 EN Waalwijk

Tel.: 0416 – 65 27 34

Email: info@thhw.nl

www.inloophuistoon.nl