Op zondag 26 mei zal het bekende Kozakken Ensemble uit Rijswijk (Zuid-Holland) een fraai voorjaarsconcert verzorgen in de sfeervolle Sint-Jan de Doper van Waalwijk. Zij komen al voor de derde keer naar Waalwijk. Het wordt een gevarieerd programma met liederen uit de Oost-Europese liturgie, traditionele volksmuziek en kozakkenliederen. Een concert dat prachtig past in de neo-byzantijnse Sint-Jan. De uitvoering begint om 14.30 uur en de entree is zoals altijd gratis.

Kozakken Ensemble

Het Kozakken Ensemble is in 2014 opgericht en viert dit jaar haar 10e verjaardag. Het koor bestaat uit 16 zeer ervaren zangers verdeeld over eerste en tweede tenoren, baritons en lage en hoge bassen. Twee tot drie keer in de maand komen de zangers bijeen om te repeteren. Het repertoire bestaat uit koormuziek uit bijna alle Oost-Europese landen. Te horen vanmiddag zijn liederen uit de orthodox-slavische liturgie, die vaak aansluiten op een dienst in de Oekraïense Byzantijnse ritus. Ook veel liederen uit de traditionele volksmuziek staan op het programma, en tenslotte natuurlijk kozakkenliederen.

Het ensemble heeft in iedere stempartij solisten waarmee de liederen worden verrijkt. Het koor zingt uitsluitend à capella, wat niet altijd even gemakkelijk is. Het Kozakken Ensemble treedt op in diverse locaties in kerken, theaters, culturele centra en verzorgingshuizen, die ook zeker niet worden vergeten. Volgens de toehoorders is een concert met Het Kozakken Ensemble altijd een feest om te beleven. De zangers doen er dan ook alles aan om die goede reputatie te continueren.

Iedereen welkom

Iedereen die van prachtige en verrassende koormuziek houdt, is zondag 26 mei van harte welkom in de Sint Jan bij dit mooie en afwisselende concert. Het wordt georganiseerd door de Vrienden van Sint Jan de Doper. Zoals altijd is de entree gratis en wordt na afloop om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en even bij te praten.