Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt aan mijn huisje. De belastingdienst, is het antwoord wat te horen is in deze TV reclame. Er zijn nogal wat bureaus die stuk voor stuk maar een doel hebben om bezwaren tegen een te hoge WOZ beschikking bij uw gemeente van A tot Z te verzorgen. Voor u zijn er geen kosten aan verbonden of uw bezwaar nu wel of niet zal worden toegewezen. Het is natuurlijk meegenomen als uw WOZ beschikking na bezwaar wordt verlaagd.

Als door toedoen van een bureau/adviseur uw bezwaar gegrond wordt verklaard dan draait de gemeente op voor de gemaakte proceskosten. Van dit laatste zakt mijn broek af temeer omdat het onbegrijpelijk is waarom de overheid zo’n krankzinnige regeling in het leven heeft geroepen. Als zo’n bureau slaagt, moet de gemeente een zogeheten proceskostenvergoeding betalen. Die vergoedingen lopen per geval uiteen van honderden tot enkele duizenden euro’s (Bron: internet). Die proceskosten hoeven gemeenten niet te betalen wanneer mensen zelf bezwaar maken, zonder dat er een bureau aan te pas komt.

Op de site, als bijvoorbeeld de gemeente Waalwijk, staat op een gemakkelijke wijze uitgelegd hoe je bezwaar kunt maken tegen de WOZ beschikking, daar heb je geen bureau voor nodig. En alle gemeenten maar trouw betalen voor die door bureaus behandelde en geslaagde WOZ bezwaren.

Het is de hoogste tijd om door zo’n idiote geldverslindende regeling een dikke streep te halen. Het zou beter zijn om het geld wat gemeenten voor deze onzinnige proceskosten aanwenden te besteden aan bijvoorbeeld de ouderenzorg.

Hans van den Heuvel, Waalwijk