Wij kopen wel eens een dressing in de winkel, lekker makkelijk, maar ik denk dat ik vanaf nu alleen nog maar zelf een vinaigrette maak. Er zit zoveel extra in een dressing uit de winkel, dat ik mij afvraag of al die toevoegingen allemaal wel nodig zijn.
Wat zit er bijvoorbeeld in Thousand Island dressing:
Water, raapolie, groente (9% paprika, 3,9% ui), azijn, magere yoghurt, glucose-fructosestroop, 3% augurk, maïszetmeel, scharrelei, gemodificeerd maïszetmeel, bieslook, zout, citroensap, tomatenpoeder, knoflookpuree, specerijen (o.a. 0,4% mosterd), scharreleigeel, zuurteregelaar (melkzuur [E270]), verdikkingsmiddel (guarpitmeel [E412]), prei-extract, conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202]), natuurlijke aroma's, antioxidant (calciumdinatrium-EDTA [E385]).
De vinaigrette die wij zelf maken bestaat uit:
Extra vergine olijfolie, balsamico azijn, peper en zout, een beetje mosterd en een beetje echte honing, vers van het slingeren. Welke zou jij kiezen?
En wat zit er dan in mosterd en balsamico azijn? Oké, wijsneus. Een beetje E..
Dit geldt natuurlijk voor heel veel producten uit de supermarkt. Het is belangrijk dat je weet wat je eet. Waarom uit een pakje koken, wanneer het net zo makkelijk van verse ingrediënten kan. Lekker makkelijk kletsen, hoor ik je denken! Manlief kookt, dat geef ik toe...
Lees eens vaker wat er op een verpakking staat en maak dan een keuze? Ga ik voor makkelijk? Of doe ik eens makkelijk. Want koken met verse ingrediënten is namelijk net zo makkelijk.
Ik wens je een gezonde dag, Mieke de Vriend
Ps. Oké, ik heb al vaker geschreven dat ik niet roomser dan de Paus ben. Ook ik zondig weleens, met een roze koek bijvoorbeeld. Er zit karmijn(zuur) in en dat wordt gewonnen uit het lichaam en de eieren van de vrouwelijke Cochenilleluis, een bladluis, jakkie..
